Meksika’nın Oaxaca eyaletinde gazeteci Francisco Alejandro Leyva, restoranda uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. RSF’ye göre bu yıl öldürülen 7. gazeteci oldu.
Meksika’nın Oaxaca eyaletinde, San Pablo Etla kasabasındaki bir restoranda kahvaltı yapan gazeteci Francisco Alejandro Leyva, kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. Saldırıda bir kadın da yaralandı.
Yerel polisin olay yerinde yaptığı ilk incelemelere göre, saldırı Leyva’nın yemek yediği sırada gerçekleşti. Gazeteci, aldığı kurşun yaraları sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan kadının durumu hakkında henüz detaylı bilgi paylaşılmadı.
Oaxaca Valisi Salomon Jara, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada olayı kınadı. ABD merkezli X platformu üzerinden duyuru yapan Jara, eyalet savcılığına talimat vererek soruşturmanın, ifade özgürlüğüne karşı işlenen suçlarla ilgilenen federal makamlarla koordineli yürütülmesini istedi.
Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün verilerine göre, Francisco Alejandro Leyva’nın öldürülmesiyle birlikte Meksika’da bu yıl hayatını kaybeden gazeteci sayısı yediye yükseldi. Bu durum, ülkedeki gazetecilik faaliyetleri için artan riskleri gözler önüne seriyor.
Leyva’nın sosyal medya hesabı Facebook’ta yer alan son paylaşımında, Guelaguetza Festivali’nin organizasyonuna yönelik eleştirilerde bulunduğu görüldü. Paylaşımda yerel yetkililerin de yer aldığı organizasyonun işleyişi sorgulanıyordu.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap