İran’ın Buşehr eyaletinde iki patlama sesi duyuldu. ABD’nin tehditleri sonrası başlayan hava saldırılarının nükleer santral çevresini hedef aldığı iddia edildi. İran’dan misilleme açıklaması geldi.
İran’ın Buşehr eyaletinde iki patlama sesi duyulduğu bildirildi. Fars Haber Ajansı, patlamaların nedenine dair henüz bir açıklama yapılmadığını belirtti. ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik tehditlerinin ardından gece saatlerinde başlayan hava saldırılarının, Hürmüz Boğazı yakınındaki bölgeleri hedef aldığı kaydedildi.
Buşehr Nükleer Santrali çevresi ve Bender Abbas kentinde patlamaların meydana geldiği ifade edildi. ABD ordusunun bu saldırılarla Hürmüz Boğazı’nın gemi trafiğine açık tutulmasını amaçladığı öne sürüldü.
İran, ABD’nin altyapı saldırılarına karşılık olarak Bahreyn ve Kuveyt’teki ABD askeri tesislerine saldırdığını duyurdu. Bu gelişmenin ardından ABD’nin Amman Büyükelçiliği, Ürdün’de sirenlerin çalması üzerine vatandaşlarına korunaklı yerlere sığınma çağrısı yaptı.
Gerilim, ABD Başkanı Donald Trump’ın savaşı sona erdirmeye yönelik geçici anlaşmanın ‘bittiğini’ açıklamasının ardından tırmandı. Trump, saldırıların, İran’ın geçtiğimiz Salı günü boğazdan geçen üç kargo gemisine yönelik eylemine misilleme olduğunu belirtti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap