NATO Zirvesi’nde Meloni’nin Trump’ın varlığında sergilediği tavır dikkat çekti. Daha önce Trump’ın ‘yalvardı’ açıklamasına sert yanıt veren Meloni’nin hareketleri gündem oldu.
NATO Liderler Zirvesi’nde çekilen aile fotoğrafı sırasında İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin ABD Başkanı Donald Trump’ın yaklaştığı esnada yüzünü başka yöne çevirmesi dikkat çekti. Bu hareket, Trump’ın daha önceki ‘Meloni benimle fotoğraf çektirmek için yalvardı’ açıklaması sonrası yaşanan gerilimin ardından geldi.
Ankara’da düzenlenen zirvede liderlerin toplu fotoğraf çekimi sırasında Meloni’nin, Trump’ın bulunduğu yöne bakmamak için başını sık sık çevirdiği gözlemlendi. Bu anlar, sosyal medyada hızla yayılarak geniş yankı uyandırdı.
Kullanıcılar, Meloni’nin bu tavrını Trump’a karşı sergilediği ‘mesafeli duruş’ olarak yorumladı. Fotoğraflarda Meloni’nin objektiflere poz verirken Trump ile göz temasından kaçınmaya çalıştığı yönünde paylaşımlar yapıldı.
Sosyal medya platformlarında milyonlarca kez izlenen görüntüler, farklı yorumlara da yol açtı.
Daha önce Fransa’daki G7 Zirvesi sırasında ABD Başkanı Trump, İtalya Başbakanı Meloni ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘Benimle fotoğraf çektirmek için yalvardı, ona acıdım’ ifadelerini kullanmıştı.
Bu açıklamalara İtalyan lider Meloni, ‘Ben ve İtalya asla yalvarmayız’ diyerek yanıt vermişti. Bu karşılıklı açıklamalar, iki lider arasındaki gerilimin artmasına neden olmuştu.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap