SON DAKİKA
--:--:--

Kerkük Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne Katılıyor

Kürşad Zorlu, Kerkük Valisi Muhammed Seman Ağa ile görüştü. Görüşme sonrası Zorlu, Kerkük’ün Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne katılacağını açıkladı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Kerkük Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne Katılıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, nisan ayında Kerkük Valisi seçilen Muhammed Seman Ağa ile Ankara’da bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Zorlu, Kerkük’ün Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne katılacağını duyurdu.

AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede, Irak-Türkiye ilişkileri ve Kerkük’ün durumu ele alındı. Zorlu, Kerkük’ün stratejik önemine vurgu yaparak, Kalkınma Yolu Projesi’nin bölgenin barış ve güvenliği için kritik olduğunu belirtti. Vali Ağa’nın kapsayıcı yönetimine övgüde bulunan Zorlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkmenlerin hakları konusundaki hassasiyetini dile getirdi.

Kerkük’te Yeni Dönem ve İşbirliği Olanakları

Ziyarette altyapı projeleri, kamu hizmetlerinin güçlendirilmesi ve gençlik-kadın alanlarındaki potansiyeller konuşuldu. Zorlu, bu konuların ilgili kuruluşlara raporlanacağını ve değerlendirileceğini söyledi. Kerkük’ün Türkiye-Irak ilişkilerinin güçlenmesinde bir dönüm noktası olacağına inandığını ifade etti.

Zorlu, Vali Ağa’nın girişimiyle Kerkük’ün Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne katılımı konusunda çalışma yapıldığını aktardı. Birliğin Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştüğünü belirten Zorlu, ilk toplantıda Kerkük’ün birliğe dahil olacağını müjdeledi. Bu katılımın, Kerkük’ün kardeş belediyelerle daha yoğun iletişim kurmasını sağlayacak.

Kerkük Valisi Ağa, Türkiye’nin güçlü dış politikasının Türkmenlerin haklarını korumada etkili olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Türkmen bir valinin seçilebildiğini belirtti. Ağa, vali olarak tüm Kerküklülere hizmet edeceğini, Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılı olduklarını ve Türkiye ile işbirliğinin önemini dile getirdi.

Ağa, Kalkınma Yolu Projesi’nin Irak için hayati olduğunu ve destekleyeceklerini söyledi. Yeni kurulacak Irak hükümetinde bir Türkmen bakanın yer alacağına dair duyumları olduğunu ve bunun Türkiye-Irak ilişkilerini daha da güçlendireceğini belirtti. Türkiye’nin Irak’ın egemenliğine ve birliğine her zaman destek verdiğini hatırlattı.

Kerkük’ün Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne katılımı konusunda 2012’de Konya ile kardeş belediye anlaşması yapıldığını ancak aktif hale gelmediğini belirten Ağa, kendi dönemlerinde bu süreci canlandırmak istediklerini söyledi. Zorlu’nun da bu konuya vurgu yapmasının kendileri için büyük bir müjde olduğunu ifade etti.

Görüşmenin sonunda Vali Ağa, Zorlu’ya üzerinde Türkmence, Kürtçe, Arapça ve Süryanice yazılı Kerkük haritası hediye etti. Zorlu ise Türk Dünyası Vizyon Belgesi ve “Nevruz: Türk Dünyasının Ortak Mirası” adlı eserleri takdim etti.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Filenin Sultanları FIVB Milletler Ligi’nde Brezilya’da Açılışı Yapıyor
Filenin Sultanları FIVB Milletler Ligi’nde Brezilya’da Açılışı Yapıyor
Google 32 Milyon Kısır Sivrisinek Salmak İçin ABD’den İzin İstedi
Google 32 Milyon Kısır Sivrisinek Salmak İçin ABD’den İzin İstedi
Kerkük Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne Katılıyor
Kerkük Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne Katılıyor
Sıfır Atık Festivali Atatürk Havalimanı’nda Başlıyor
Sıfır Atık Festivali Atatürk Havalimanı’nda Başlıyor
Hürmüz Boğazı 94 Günlük Kapalılıkla Küresel Ticareti Durma Noktasına Getirdi
Hürmüz Boğazı 94 Günlük Kapalılıkla Küresel Ticareti Durma Noktasına Getirdi
Sıfır Atık Hareketi Küresel Boyutta Etki Yaratıyor
Sıfır Atık Hareketi Küresel Boyutta Etki Yaratıyor
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması