İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, ekonomik baskıların askeri kazanımları tehdit ettiğini ve toplumsal hoşnutsuzluklara yol açabileceğini belirtti.
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Pezeşkiyan, ekonomik baskıların ülkenin askeri kazanımlarına zarar verebileceği uyarısında bulundu. Pezeşkiyan, başkent Tahran’da Yüksek Yargı Erki Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, mevcut ekonomik durumun ulusal güvenliği etkileyebileceğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, ülkenin karşı karşıya kaldığı zorluklara değinerek, Nevruz Bayramı, Ramazan ayı ve devam eden savaşın aynı döneme denk gelmesinin piyasalarda fiyat artışlarına neden olduğunu belirtti. Bu durumun hükümetin dikkatsizliğinden ziyade, ekonomik şartlar ve uygulanan kısıtlamalardan kaynaklandığını ifade etti.
Pezeşkiyan, İran’ın şu anda “tam kapsamlı bir savaş içerisinde” olduğunu söyledi. Ekonomik baskıların toplumsal hoşnutsuzlukları tetikleyebileceğini ve bu hoşnutsuzlukların yayılması halinde halkın yönetime olan desteğini azaltabileceğini dile getirdi. Silahlı kuvvetlerin ülkeyi fedakârca savunduğunu ancak ekonomik istikrarın sağlanmasının önemini vurguladı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap